Mi határozza meg a fototípust

Bőrünk színét a melanin nevű pigment határozza meg. A melanin egy fehérje ami a bőr színét meghatáozó festékanyag. Végeredményben a melanin felel a fényvédelemért.

Abban az esetben amikor erős napfénynek vagyunk kitéve a bőrünk több melanint termel, hogy megóvja a bőrünk alsóbb rétegeit a károsodástól.

Mi alapján skálázható a bőrszín

A szakember az emberi bőrszínt a fritzpatrick-skála alapján határozzák meg. Ez a skála alkalmas az emberi bőrszín numerikus osztályozására.

Ezt a skálát Thomas B. Fritzpatrik bőrgyógyász 1975-ben alkotta meg. Ennek a skálának a megalkotása azért volt szükséges, hogy a szakemberek könnyebben tudják megbecsülni a különböző bőrtípusok ultraibolya fényre (UV) adott válaszát.

A fitzpatrick-skála 1-6-ig skálázza a bőrszint (a képen is látható módon).

Fototípusok jellemzői

A 1-6-ig terjedő fitzpatrick-skála áttekintése mely típusokra mi a jellemző, felsoroljuk az adott bőrtípusokhoz tartozó tudnivalókat.

Kérem vegyék figyelembe annak ellenére, hogy vannak olya fototípussal rendelkező emberek akik nehezebben égnek le nekik is elengedhetetlen a megfelelő védekezés a nappal szemben.

Minél alacsonyabb a fototípusa annál jobban oda kell figyelni a fényvédelemre illetve, hogy milyen kezelést kap az adott személy.

 

bőr fototípus

Fototípus I

Az I. fototípussal rendelkező emberek bőre nagyon könnyen leég és szinte soha nem barnul. (Ebben az esetben jellemző a tejfehér bőr és a sok szeplő)

Fototípus II

A II.-es csoportba tartozó emberek bőre általában leég és nagyon nehezen barnul. (Jellemzően világos bőr, szeplősödésre hajlamos)

Fototípus III

Ezzel a fototípussal rendelkező emberek bőre már kevesebbszer ég meg, de a barnulás folyamata is lassú. (Halványbarna bőrszín, szeplősödésre nem hajlamos)

Fototípus IV

A IV. fototípusú emberek bőre már nehezebben ég le, elég könnyen is barnul a bőrük. Általában a bőr közepes árnyalatúra barnul. (Barnás bőr)

Fototípus V

Ebben a fototípusban már csak nagyon ritkán égnek le, illetve nagyon könnyen is barnulnak. (Barna bőr)

Fototípus VI

Itt már elmondható, hogy szinte sosem égnek le, és nagyon könnyen barnulnak. (Fekete bőr)

Mely fototípus alkalmas lézeres szőrtelnítésre

Ez természetesen a gép minőségétől is függ, a Beautymed által forgalmazott Elysion Pro-nál nincs akadálya a végleges szőrtelenítésnek.

Az általunk forgalmazott dióda lézeres Elysion Pro-val kezelők szakszerű képzést kaptak a gép kezeléséhez. Partnerinknek biztosítunk képzést amely sikeres elvégzését követően tanúsítványt is kapnak a sikeres képzéséről.

A tudás és a hibamentes kezelés érdekében folyamatosan tartunk képzéseket a hivatalos Elysion Pro szalonoknak.

Kérem amennyiben Ön végfelhasználó csak olyan helyen vegyen igényben Elysion Pro szolgáltatást ahol rendelkeznek a Beautymed által kiállított tanúsítvánnyal.

A képzéseinkkel és tanúsítványainkkal a végfelhasználókat szeretnénk óvni a bőrkárosodától.

Milyen diódalézerrel érdemes kezelni az eltérő fototípusokat

Amint azt már említettük az általunk forgalmazott végleges szőrtelenítő gép minden fototípus kezelésre alkalmas évszaktól függetlenül.

A 2000w teljesítményű Elysion Pro a piacon szereplő szőrtelenítő gépek közül az egyik legjobb választás amennyiben szeretné bővíteni szolgáltatásait kozmetikusként.

Igen! A Beautymed által forgalmazott diódalézer gép kozmetikusok által is használható!

Amennyiben felkeltette érdeklődését szőrtelenítő gépünk és szeretné bővíteni szolgáltatásait kérem hívja tanácsadó kollégánkat az alábbi elérhetőségen: +36 70 362 1165 vagy amennyiben szeretne többet megtudni prémium szőrtelenítő gépünkről ide kattintva teheti meg.

Cocoon Medical