A szőrtüszők növekedésének 3 ismétlődő ciklusa

A szőr növekedésnek minden testrészünkön 3 fázisa van, amely három fázis egyidőben megtalálható a különböző testrészeinken (Ez csupán annyit jelent ha vesszük az alkarunkat akkor azon lesznek olyan szőrszálak amelyek az Anagén fázisban vannak, de lesznek olyanok amelyek a Katagén fázisban vagy telogén fázisban vannak).

Az egyes fázisok időtartamban eltérhetnek egymástól, de ez függ az adott testrésztől és az életkortól is.

A szőr növekedésének fázisai:

  • Anagén fázis
  • Katagén fázis
  • Telogén fázis

A szőr növekedési sebessége – fázisonként

Testrész / terület Anagén fázis hossza (hónap) Telogén fázis hossza (hónap)
Orca nincs adat nincs adat
Áll 12 2-3
Bajusz 2-5 1-2
Hónalj 3-4 3
Kar 1-4 4-5
Fanszőrzet 2-4 3-4
Lábszár 4-6 4-6
Mellkas nincs adat nincs adat

szőr növekedés fázisai

Növekedési fázis – Anagén fázis

A szőrszál növekedése az irhában lévő szőrtüszőből történik az előző szőrszál maradványaiból. A szőrszál naponta 0,35 mm-t jelent ami havonta 1 cm-t jelent.

A szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata a növekedés fázisban folyamatosa.

Ebben a folyamatos kapcsolati fázisban termelik a pigmentsejtek a szőrszál festékanyagát.

Genetikától, életkortól és testtájtól függ, hogy meddig maradnak ebben az állapotban.

Végleges szőrtelenítés tekintetében ez a legfontosabb fázisa a szőrnövekedésnek. Ez azért van, mert lézeres szőrtelenítés célja az, hogy elérjük a szőrtüszőt és azt hevítéssel égetjük ki.

A szőrtüsző hevítését a szőrszálon keresztül tudja megtenni a dióda lézeres szőrtelenítő gép – mi történik ilyenkor? a szőrszálon levezetett fény a melaninban elnyelődve és hővé alakulva képes a szőrtüszőt kiégetni.

Csak abban az esetben tudjuk elérni a szőrtüszőt amig a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolatban vannak azaz Anagén fázisban.

A képen látható módon Katagén és Telogén fázisban lévő szőrszálak már hiába hevítjük már nem érjük el a szőrtüszőt.

Átmeneti fázis – Katagén fázis

A szőrszál növekedése ebben a fázisban lelassul és idővel meg is áll, ilyenkor a szőrtüsző összezsugorodik és a szőrszál elkezd távolodni tőle.

Ilyenkor gyengül a kapcsolat a szőrszál és a szőrtüsző között majd meg is szűnik. Ilyenkor a szőrszál az irha középső részében helyezkedik el és folyamatosan halad kifelé.

A 3 fázis közül ez a legrövidebb ez az időszak néhány naptól néhány hétig terjedhet.

Nyugalmi fázis – Telogén fázis

A szőrszál lassan eléri a bőrfelszínt, a szőrszál kihullásig a szőrcsatornában marad. A nyugalmi fázis testrésztől és életkortól függően 2-6 hónapig tarthat.

Hány alkalom szükséges lézeres szőrtelenítés esetén

A fentiekben már beszéltünk róla, hogy több állapotban is lehet egy-egy szőrszál. Minden szőrszálnál meg kell várni az Anagén fázist.

Ezért van az, hogy nem elég egyetlen kezelés a végleges szőrtelenítéshez. A javaslat az, hogy 6-8 alkalom szükséges a lézeres szőrtelenítő gépekkel.

Itt természetesen előzetes konzultáció szükséges a hivatalos Elysion szalonokban.

Hatékony szőrtelenítő gép

Cocoon Medical - elysion pro

A piac egyik leghatékonyabb és legismertebb prémium szőrtelenítő gépe amely 2000W teljesítmény leadására képes az Elysion Pro.

Az Elysion Pro egy olyan szőrtelenítő kozmetikai gép amely minden szalonba használható. Hiszen a használatához szükséges tudást a cégünk oktatás keretein belül átadja a leendő Elysion Pro tulajdonosoknak.

Amennyiben szeretne Ön is Elysion Pro dióda lézeres szőrtelenítő gépet szalonjába vegye fel a kapcsolatot tanácsadó kollégánkkal az alábbi elérhetőségen: +36 70 362 1165

Szőrtelenítő szalonok Magyarországon

Amennyiben Ön végfelhasználó azaz szőrtelenítő szalont keres Magyarországon csak olyan szalonba vegye igénybe a szolgáltatást amelyben rendelkeznek az általunk kiállított Elysion Pro tanúsítvánnyal.

Ezzel megelőzhetőek a bőrégések. Sajnos akik csak bérlik az Elysion Pro szőrtelenítő gépet ők nem rendelkeznek tanúsítvánnyal, mert nem végezték ez az általunk kötelezőnek ítélt képzést.

A képzésen szerzett tudás segíti hozzá a kezelőket ahhoz, hogy biztonságosan kezeljék pácienseiket (ilyen tudás lehet az, hogy milyen fototípusokat hogyan kell kezelni megfelelően).