Elysion-PRO, a Cocoon Medical legfényesebb csillaga

Magyarország abba a kultúrkörbe tartozik, ahol a személyes esztétika és higiénia egyre nagyobb szerepet kap.

Ennek részeként a fedetlen test hibátlansága egyre nagyobb kritérium, és ebben az értelemeben a szőrtelenítés az egyik olyan alapkezelés, amely nélkül egy kozmetikai szalon lemond a lehető legkönnyebben népszerűsíthető szolgáltatásról.

Lézeres szőrtelenítő gép kozmetikusoknak

Számos alternatíva közül választhatunk szalonunk bővítésekor, de a lézeres szőrtelenítés, és ezen belül is a diódalézeres szőrtelenítés az egyik legtermelékenyebb, leggyorsabb és legtisztább kozmetikai munka, amit csak elképzelhető.

Az Elysion-PRO lézeres szőrtelenítő berendezés azoknak a kozmetikusoknak, szalon tulajdonosoknak az egyik megkerülhetetlen berendezése, akik célja az orvosi hatékonyság megközelítése, a kozmetikai szolgáltatások felsőkategóriás nyújtása.

Lézeres szőrtelenítő gép működése

A szőrtelenítés meghatározott szekvenciákban, és hozzávetőlegesen megtippelhető ismétlés számban végezhető.

Ha a legjobban el akarjuk találni a szőrszálak anagén fázisba lépését (növekedés fázis – kizárólag ebben az időszakban tudjuk túlhevíteni a szőrtüszőt annyira, hogy denaturalizálódjon, elveszítse szőrnövesztő képességét).

A kezelések között, akkor valahol 6-8 hét közötti szünetekkel kell számolnunk.

Minél előrébb járunk a szőrtelenítésben, annál jobban kitolódhat ez az intervallum. A kezelések száma esetében az mondható el, hogy a normál területek (másodlagos nemi jelleg következtében szőrösödő területek) esetén várhatóan 8 kezelésre is szükség lehet.

A hormonálisan befolyásolt területeknél (hölgyek esetében bajusz, váll, hát, mellkas, nyak, kézfej) akár 10 kezelést is meghaladó alkalommal kell majd kozmetikushoz fordulni.

Fontos látni azt, hogy megbecsülhetetlen mennyiségű szőrtüsző bújhat meg az epidermiszünkben, amelyek kiszámíthatatlan mennyiségben és gyakorisággal indulnak növekedési útjukra.

Elysion Pro szőrtelenítő gép

Cocoon Medical - lézeres szőrtelenítő gép
diódás lézer

Az Elysion-PRO annál jobban betölti funkcióját, minél sötétebb a szőrszál a bőr színénél.

A szőrtelenítő lézer próbálja megtalálni azt a vékony mezsgyét a melanin melegítésénél, amikor a szőr egy kicsit gyorsabban hevül mint a bőr.

Emellett a kontakthűtés (a kezelőfej legvégén elhelyezett hűtőrendszer) sokat segít a bőr védelme érdekében, hogy elkerüljük a túlmelegedést, égetés, koagulációt.

A sötét szín viszont magába foglalhatja az anyajegyeket, tetoválásokat, pigmentrendellenességeket is, amelyek abszolút tiltólistás területek.

A lézer nem válogat, nem kímél, mindenben elnyelődik, amely pigment alapú.

A kis kapillárisok, erecskék például biztonságban vannak, hiszen azok színezőanyaga nem a melanin, pigment, hanem a haemoglobin. A 810 nm hullámhosszú Elysion-PRO ezeket érintetlenül hagyja.

Érdekes kérdés ha szőrös a tetovált terület, vagy szőrös az anyajegy. Sajnos ezek esetében le kell mondanunk a lézeres szőrtelenítés alkalmazásáról.

Amennyiben szeretné bővíteni szalonját lézeres szőrtelenítő géppel kérem vegye fel a kapcsolatot tanácsadó kollégánkkal az alábbi telefonszámon: +36 70 362 1165